V bratislavskej MHD už zdravotne postihnutí zadarmo jazdiť nebudú

Zdravotne postihnutým sa zúžia možnosti využitia preukazu ZŤP. V Bratislave od jesene totiž zrušia bezplatné cestovanie v MHD. Najnovší trend je nastavený tak, že držitelia preukazu ZŤP si zaplatia polovičné cestovné. O výhody a zľavy prídu aj darcovia krvi a účastníci protifašistického odboja.

Novinka v hlavnom meste SR by mala vstúpiť do platnosti najneskôr od 1. novembra, zhodli sa na tom krajskí a mestskí poslanci.

Spoplatnením MHD v Bratislave získa mesto a kraj finančné prostriedky, ktoré by mali byť použité v rámci programového obdobia podpory Európskej únie vo forme eurofondov. Na druhej strane, nízke finančné príjmy zdravotne postihnutých v hlavnom meste, oklieštené o dopravu v MHD za polovičný lístok, môžu spôsobiť mnohým problémy.

O výhodu bezplatnej dopravy v Bratislave prídu aj ďalší obyvatelia SR, ktorí často musia do hlavného mesta cestovať pracovne, alebo v úradných záležitostiach. Je na škodu celej spoločnosti, že sociálne benefity sa rušia a na druhej strane sa plytvá finančnými prostriedkami…

Subscribe
Upozornenie

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
zťp
8 roky pred

hanba,hanba,hanba. v košiciach majú zťp čipovú kartu za 3 éčka na rok. ale hlavne, že máme nové, zbytočne honosné električky…

  • Pridajte si Novinky

    * indicates required
    Zadajte email na odber Noviniek.

    Register chránených dielní použije informácie, ktoré ste uviedli na tomto formulári, aby sme boli v kontakte s vami a aby sme poskytovali aktualizácie a marketing. Dajte nám prosím vedieť všetky spôsoby, akými by ste o nás chceli počuť:

    Súhlas môžete kedykoľvek zmeniť kliknutím na odkaz na zrušenie odberu v zápätí ľubovoľného e-mailu, ktorý od nás dostanete, alebo nás kontaktujte na adrese registerchranenychdielni@gmail.com. Vaše informácie budeme rešpektovať. Viac informácií o našich postupoch ochrany osobných údajov nájdete na našej webovej stránke. Kliknutím nižšie vyjadrujete súhlas s tým, že Vaše údaje môžeme spracovať v súlade s týmito podmienkami.

    We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  • Produkty