Eufória a povzbudenie pre Chránenú dielňu Scarabeus

Možno deň ako iný. Ale pre Chránenú dielňu Scarabeus predsa len výnimočný. Ich podporovateľ a sympatizant spoločnosť Teva jej bezplatne poskytol svoje priestory a umožnil svojim zamestnancom, aby si vybrali na pamiatku pre seba a svojich blízkych darčekový predmet zhotovený pacientmi s ochorením skleróza multiplex.

Jaroslava Valčeková, predsedníčka Združenia sclerosis multiplex Nádej, robí posledné aranžmá.

„Wow, aké pekné, absolútne skvelé, štýlové, rozprávkovo čarovné, milé a ďalšie superlatívy“ zneli z úst každého zákazníka. Pri výbere netajili úžas z nápaditých a profesionálne zhotovených výrobkov. Často stáli pred dilemou, ktorý výrobok si vybrať. Každý vynikal vtipným nápadom a každý jeden exemplár niesol v sebe autentickú kreatívnu stopu svojho tvorcu.

Zľava Andrejka Kudelásová (krakelovanie fliaš, decoupage) a Gabika Kováčová (šije anjelikov, hviezdy, srdiečka, škriatkov a čertov) boli pripravené poradiť pri výbere a zodpovedať otázky ohľadom zrodu výrobkov. V dielni ostali ďalšie dve pracovníčky Norika Droppanová (šije a kompletizuje výrobky) a  Margitka Vadkertiová (pletie z papiera), ktoré pripravovali ďalšie výrobky.

Svetielka radosti a nadšenia žiarili počas celej predajnej akcie. Najviac sa však rozjasnili a na chvíľu vyrazili dych na konci podujatia zamestnancom chránenej dielne. Všetky nepredané výrobky kúpil v mene spoločnosti Teva Dr. Kamil Pisko, produktový manager (vľavo). Prečo sa tak rozhodol?

„Boli sme pri zrode chránenej dielne. Jej myšlienka – dať nový rozmer životu pacientom so závažným nervosvalovým ochorením – nás presvedčila. Sme spoločnosť, ktorá sa zameriava na liečbu pacientov s ochorením skleróza multiplex. Vieme teda presne, koľko úsilia a námahy musia zamestnanci vložiť do každého výrobku, kým sa dostane do finálnej podoby. Ochorenie, ktoré sprevádza o. i. poruchy jemnej motoriky a rýchla unaviteľnosť, im bráni pracovať ako na bežiacom páse. Podporujeme ich aktivitu, tešíme sa, že napriek hendikepu sa chcú zmysluplne zapojiť do pracovného procesu a statočne prekonávajú nástrahy svojho ochorenia.“

Chránená dielňa Scarabeus predstavila svoje výrobky už na viacerých predajných a výstavných podujatiach. Mnohé ich výrobky spríjemňujú domovy a zdobia pracoviská. Prajeme im, aj všetkých chráneným dielňam na Slovensku, aby mali vždy podporu a pomoc nás silnejších, relatívne zdravých jedincov.

Foto autorka

Subscribe
Upozornenie

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Pridajte si Novinky

    * indicates required
    Zadajte email na odber Noviniek.

    Register chránených dielní použije informácie, ktoré ste uviedli na tomto formulári, aby sme boli v kontakte s vami a aby sme poskytovali aktualizácie a marketing. Dajte nám prosím vedieť všetky spôsoby, akými by ste o nás chceli počuť:

    Súhlas môžete kedykoľvek zmeniť kliknutím na odkaz na zrušenie odberu v zápätí ľubovoľného e-mailu, ktorý od nás dostanete, alebo nás kontaktujte na adrese registerchranenychdielni@gmail.com. Vaše informácie budeme rešpektovať. Viac informácií o našich postupoch ochrany osobných údajov nájdete na našej webovej stránke. Kliknutím nižšie vyjadrujete súhlas s tým, že Vaše údaje môžeme spracovať v súlade s týmito podmienkami.

    We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  • Produkty