Register chránených dielní – Novinky 8/2013

Prajeme vám krásnu nedeľu.

Prinášame vám novinky z Registra chránených dielní za posledný týždeň.

Tento týždeň sa opäť objavilo niekoľko noviniek zo sveta chránených dielní, pracovísk, zdravotne postihnutých a aj niekoľko noviniek v oblasti podpory týmto skupinám.

Pomaly vstupujeme do mesiaca, ktorý bude rozhodovať o našej spoločnej budúcnosti v oblasti chránených dielní a pracovísk, marec nás privíta druhým a tretím čítaním novely z dielne vlády Roberta Fica, ktorá bude mať rozhodujúci vplyv na zamestnanosť zdravotne postihnutých občanov. 

V marci nás čaká druhé a tretie čítanie zákona č.5/2004 o službách zamestnanosti a následne jeho schválenie. Platný by mal byť od 1. mája 2013 s tým, že obdobie do konca júna sa bude posudzovať ešte podľa starého zákona, najmä v časti preplácania nákladov chránených dielní a pracovísk. 

Pripravili sme pre vás aj malý súhrn informácií, ktoré napísali o nás počas petície médiá, v nasledujúcom období sa chystá článok v denníku Pravda.

Dianie okolo legislatívneho procesu naďalej monitorujeme a o všetkom vás budeme priebežne informovať na stránke www.registerchranenychdielni.sk

Minulý týždeň bol skúpy na relevantné informácie, ktoré by mohli byť zaujímavé z pohľadu užitočnosti, nechceme so stránky robiť bulvár. Na druhej strane, oblasť MHD v hlavnom meste Bratislava môže zaujímať mnohých zdravotne postihnutých občanov, pretože mnohí práve do hlavného mesta chodia často ku špecialistom v oblasti zdravotníctva.

Poslanci mestského zastupiteľstva schválili platby za MHD v integrovanej doprave, následne po spustení petície a proteste zdravotne postihnutých občanov rozhodnutie v oblasti integrovanej dopravy v Bratislave odložili na 31. jún 2013, dokedy platí, že doprava v MHD v Bratislave je naďalej zadarmo. 

Prezradiť vám môžeme aj fakt, že už tento týždeň spustíme jarnú, veľkonočnú súťaž o atraktívnu cenu z dielne Štúdia RELAX 2000.

Naďalej pripravujeme novinky a sledujeme dianie okolo chránených dielní a pracovísk, o témach zdravotne postihnutých, aby sme vám prinášali zaujímavosti a najmä dôležité informácie z tejto oblasti, ktoré vám môžu byť nápomocné.

Ak chcete s nami akýmkoľvek spôsobom spolupracovať, stačí nám napísať na emailovú adresu  registerchranenychdielni@gmail.com.

Naďalej pracujeme na vylepšovaní Registra chránených dielní, ako po marketingovej stránke, tak aj po obsahovej. Register chránených dielní môžete nájsť aj na Facebooku.

 

Prajeme Vám príjemné čítanie.

Váš Register Chránených Dielní

Subscribe
Upozornenie

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Pridajte si Novinky

    * indicates required
    Zadajte email na odber Noviniek.

    Register chránených dielní použije informácie, ktoré ste uviedli na tomto formulári, aby sme boli v kontakte s vami a aby sme poskytovali aktualizácie a marketing. Dajte nám prosím vedieť všetky spôsoby, akými by ste o nás chceli počuť:

    Súhlas môžete kedykoľvek zmeniť kliknutím na odkaz na zrušenie odberu v zápätí ľubovoľného e-mailu, ktorý od nás dostanete, alebo nás kontaktujte na adrese registerchranenychdielni@gmail.com. Vaše informácie budeme rešpektovať. Viac informácií o našich postupoch ochrany osobných údajov nájdete na našej webovej stránke. Kliknutím nižšie vyjadrujete súhlas s tým, že Vaše údaje môžeme spracovať v súlade s týmito podmienkami.

    We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  • Produkty