Register chránených dielní – Novinky 22/2012

Prajeme Vám krásnu nedeľu.

Pozývame Vás na prečítanie si noviniek za posledný týždeň na www.registerchranenychdielni.sk .

Na začiatok nám dovoľte, aby sme vás informovali o našej spoločnej petícií.

Do dnešného dňa sme dostali doručených 246 petičných hárkov, z ktorých niektoré neobsahujú ani 15 podpisov. Spustili sme aj online petíciu, ktorú môžete podpísať, no odporúčame skryť podpis, aby sa vám nezobrazoval dátum narodenia, ktorý je k tejto petícii potrebný. Tu sa doteraz vyzbieralo aktuálne 148 podpisov.

Našim odhadom máme ku dnešnému dňu doručených približne 3800 zozbieraných podpisov. Dostávame však informácie, že na petícii sa usilovne pracuje a podpisy sa naďalej zbierajú.

Vo veci petície a pripomienok sme oslovili aj poslankyňu NR SR Mgr. Vieru Šedivcovú. Tá nám v odpovedi poďakovala za podnety na rokovanie sociálneho výboru NR SR a prisľúbila, že si naše pripomienky preštuduje a bude sa nimi zaoberať.

Niektoré čiastkové výsledky zapracovania pripomienok si môžete pozrieť na našej stránke. Teraz sa návrh zákona dostal na prerokovanie poradných orgánov Vlády Slovenskej republiky. V našom článku si môžete pozrieť doterajšiu históriu vývoja novely zákona č.5/2004 o službách zamestnanosti a taktiež si môžete stiahnuť kompletné materiály, ktoré vstupujú na prerokovanie do vlády.

Petíciu ukončíme k 31.12.2012, následne ju spracujeme a na začiatku roku doručíme do NR SR.

Napriek všetkému to vyzerá tak, že mnohé pripomienky nebudú zapracované, pretože pri tvorbe zákona sa zohľadňujú odporúčania komisií EU, ktoré mali mnohé výhrady k terajšiemu zákonu a mnohé navrhované zmeny vychádzajú v novelizácii práve z týchto odporúčaní.

Naďalej vás vyzývame k tomu, aby sme náš boj nevzdávali predčasne a pokračovali sme v boji za naše práva!    

O všetkom podstatnom a dôležitom vás budeme informovať na stránke Register Chránených Dielní.

Minulý týždeň, okrem petície, sme sa venovali aj pohľadu na chránenú dielňu – kaviareň Medzi nami, ktorá ukončuje ku koncu roku svoju činnosť.

Ponúkame vám možnosť prispievať názormi a postrehmi, prípadne uvítame informácie z vášho blízkeho okolia o témach, ktoré by mohli zaujímať aj ostatných návštevníkov stránke Register chránených dielní. Prvá lastovička v názoroch sa objavila vo štvrtok.  

Nezabudnite, že Register chránených dielní je pre chránené dielne a pracoviská úplne zadarmo. Môžete u nás uverejniť článok o vašej chránenej dielni, pracovisku, môžete inzerovať pracovné ponuky a taktiež sa môžete zaregistrovať do Registra chránených dielní, či už ako chránená dielňa alebo ako používateľ nášho registra, keď môžete kontaktovať ostatné chránené dielne a utužiť tak vzájomnú spoluprácu. Pripravujeme aj niekoľko atraktívnych súťaží, ktoré budú okrem zaujímavých cien prinášať aj novinky z oblasti kultúry. 

Ak chcete s nami akýmkoľvek spôsobom spolupracovať, stačí nám napísať na emailovú adresu  registerchranenychdielni@gmail.com.

Naďalej pracujeme na vylepšovaní Registra chránených dielní, ako po marketingovej stránke, tak aj po obsahovej. Register chránených dielní môžete nájsť aj na Facebooku.

 

Prajeme Vám príjemné čítanie.

Váš Register Chránených Dielní

Subscribe
Upozornenie

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Pridajte si Novinky

    * indicates required
    Zadajte email na odber Noviniek.

    Register chránených dielní použije informácie, ktoré ste uviedli na tomto formulári, aby sme boli v kontakte s vami a aby sme poskytovali aktualizácie a marketing. Dajte nám prosím vedieť všetky spôsoby, akými by ste o nás chceli počuť:

    Súhlas môžete kedykoľvek zmeniť kliknutím na odkaz na zrušenie odberu v zápätí ľubovoľného e-mailu, ktorý od nás dostanete, alebo nás kontaktujte na adrese registerchranenychdielni@gmail.com. Vaše informácie budeme rešpektovať. Viac informácií o našich postupoch ochrany osobných údajov nájdete na našej webovej stránke. Kliknutím nižšie vyjadrujete súhlas s tým, že Vaše údaje môžeme spracovať v súlade s týmito podmienkami.

    We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  • Produkty