Register chránených dielní – Novinky 26/2013

Prajeme vám krásnu, slnečnú nedeľu!

Dnešné novinky sa budú niesť v duchu uhorkovej sezóny, ktorá začala v našej rozkvitajúcej krajine… 🙂

 Uhorková sezona 2013

V najbližšom období nás nečakajú ataky zo strany parlamentu, ktorý našťastie nerokuje, a tak nemôže nič pokaziť, ako sa to stalo v prvej polovici rojka s novým zákonom o službách zamestnanosti.

Zo všetkých strán ku nám prichádzajú informácie, ktoré hovoria o tom, že chránených dielní a pracovísk na Slovensku ubúda.

Už dnes by sme mali preto pamätať na jeseň a ak sa nám podarí prežiť až do konca roka, nemali by sme opomenúť nové programovacie obdobie Európskej únie prostredníctvom Európskeho sociálneho fondu a obdobia 2014-2020, kedy by sme mali spojiť svoje sily a vyvinúť tlak na Vládu Slovenskej republiky, aby prehodnotila svoje rozhodnutie prostredníctvom uzákonenia zákona o službách zamestnanosti v prvej polovici roku 2013.

Upozorňovali sme na to, že tento zákon je likvidačný a na dodržiavanie pravidiel mali byť uplatnené sprísnené kontroly v pravidelných režimoch, resp. ako povinnosť zo strany chránených dielní a pracovísk.

Znížením podpory zamestnávania invalidných občanov a zdravotne ťažko postihnutých prostredníctvom chránených dielní a pracovísk, sa vytvára teraz vyššia nezamestnanosť, ktorá sa aj vďaka nezamestnávaniu menovaných ľudí, prejaví naplno v posledných troch mesiacoch tohto roku.

Pamätajme teda na to, že sa v novom roku 2014 začína nové programové obdobie na čerpanie Európskych fondov na podporu zamestnávania a sociálnej inklúzie. Toto obdobie bude trvať až do roku 2020 a práve vtedy nastane chvíľa, kedy sa musíme o svoje práva „pobiť“.

Ale vráťme sa k uhorkovej sezóne.

V poslednom období sme vám nepriniesli novinky a nové zaujímavé články. Stále si však môžete prečítať jeden z našich 280-tich článkov, ktoré sme vám priniesli za rok našej činnosti.

Oslávili sme narodeniny v skromnom duchu, nebol ohňostroj, torta a ani špicaté čiapky… 🙂

O to viac sa však tešíme na naše druhé narodeniny, kedy by sme už mohli začať chodiť a objavovať tak krásy, ale aj problémy tohto sveta, ktoré sa snažíme riešiť v rámci našich možností už teraz…

Prajeme vám teda krásne leto, oddýchnite si a načerpajte nové sily do nášho spoločného boja za naše práva…

 

Mgr. Zdenko Šmondrk

Register chránených dielní

Subscribe
Upozornenie

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Pridajte si Novinky

    * indicates required
    Zadajte email na odber Noviniek.

    Register chránených dielní použije informácie, ktoré ste uviedli na tomto formulári, aby sme boli v kontakte s vami a aby sme poskytovali aktualizácie a marketing. Dajte nám prosím vedieť všetky spôsoby, akými by ste o nás chceli počuť:

    Súhlas môžete kedykoľvek zmeniť kliknutím na odkaz na zrušenie odberu v zápätí ľubovoľného e-mailu, ktorý od nás dostanete, alebo nás kontaktujte na adrese registerchranenychdielni@gmail.com. Vaše informácie budeme rešpektovať. Viac informácií o našich postupoch ochrany osobných údajov nájdete na našej webovej stránke. Kliknutím nižšie vyjadrujete súhlas s tým, že Vaše údaje môžeme spracovať v súlade s týmito podmienkami.

    We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  • Produkty