Register chránených dielní – Novinky 3/2014

Prajeme vám krásny víkend!

V posledných dňoch došlo k posunu v našich snahách upozorniť na problém, ktorý sa vyskytol v Zákone č.5/2004 o službách zamestnanosti a jeho novelizácií po 1. máji 2013.

Problém bol v náhradnom plnení niektorých chránených dielní a chránených pracovísk, ktorým úrady práce nechceli uznať plnenie, resp. ich odberateľom a tovarov a služieb nechceli uznať náhradné plnenie uplatňované v dielňach a pracoviskách, ktoré boli chybou ministerstva vylúčené z definície chránenej dielne a chráneného pracoviska v zákone o službách zamestnanosti.


Ako to už býva, veci sa pohli, keď sme oslovili médiá a začali sme sa zaujímať, ako to bude ďalej s náhradným plnením za rok 2013.

Zabudnúť by sme nemali ani blížiaci sa termín daňového priznania za predchádzajúci rok, malú pomôcku si môžete pozrieť na stránke.

Ak nevyčerpáte dotácie, aj na bývanie, musíte pomernú časť vrátiť úradom, inak sa dopustíte protizákonnej činnosti a môžete mať problém.

Liga za duševné zdravie úspešne absolvovala aukciu výtvarných diel, z ktorých predaja podporí liga ďalšie svoje projekty v prospech duševne postihnutých.


Priniesli sme aj štatistiky o poberateľoch dôchodkov na Slovensku za minulý rok. Krátka štatistika zo zdrojov Sociálnej poisťovne ukazuje priemerné výšky dôchodkov, invalidných dôchodkov a počty poberateľov dôchodkov na Slovensku.

Prajeme vám príjemné čítanie!

Register chránených dielní

Subscribe
Upozornenie

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Pridajte si Novinky

    * indicates required
    Zadajte email na odber Noviniek.

    Register chránených dielní použije informácie, ktoré ste uviedli na tomto formulári, aby sme boli v kontakte s vami a aby sme poskytovali aktualizácie a marketing. Dajte nám prosím vedieť všetky spôsoby, akými by ste o nás chceli počuť:

    Súhlas môžete kedykoľvek zmeniť kliknutím na odkaz na zrušenie odberu v zápätí ľubovoľného e-mailu, ktorý od nás dostanete, alebo nás kontaktujte na adrese registerchranenychdielni@gmail.com. Vaše informácie budeme rešpektovať. Viac informácií o našich postupoch ochrany osobných údajov nájdete na našej webovej stránke. Kliknutím nižšie vyjadrujete súhlas s tým, že Vaše údaje môžeme spracovať v súlade s týmito podmienkami.

    We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  • Produkty